Nee, het is absoluut niet verplicht. Het is geheel vrijblijvend. Maar... Als je je niet laat vaccineren, kun je niet verwachten dat je nog ergens welkom bent. Festivals, discotheken, vliegreizen, restaurants en café’s behoren dan tot de verleden tijd. Ach, en zoals die ene basisschoolleraar zegt: "Je hoeft natuurlijk niet naar een festival." Dat is helemaal niet belangrijk. Inderdaad. Want als het aan de overheid ligt, doen we überhaupt niks sociaals meer.

Het hoort allemaal bij het grote plan. Vaccineren is overigens maar een bijzaak, maar wel eentje die financieel veel geld oplevert voor de Big Pharma en ieder die daar zijn geld op heeft gezet. Maar het grotere doel is de controle over het individu. En over de sterveling gesproken; hoe minder contact met andere medemensen, des te beter. Wat anders zou de reden zijn voor de niet-bewezen 1,5 meter, geen visite, geen samenscholing, quarantaine en geen groepen bij elkaar. Denk eens goed na. Dit heeft niets, maar dan ook niets met een virus te maken. Ja, dat willen ze u laten geloven, maar daar prikt u inmiddels toch wel doorheen, hoop ik? Een eenling is beter te controleren met de huidige techniek, dan wanneer je hutjemutje door de menigte beweegt. Iedere stap wordt vastgelegd en we laten het allemaal gebeuren.

Even terug naar het niet verplicht vaccineren. Het is vrij en blij. Maar wanneer er een paar slimme en zelfbewuste voetballers opstaan en zeggen dat ze graag gezond willen blijven en dat prikje links laten liggen, heb je opeens de poppen aan het dansen. Heel virologisch Nederland staat op z’n kop. Nou, niet allemaal hoor. Alleen een paar neppers. De soapies van 2021. Je kent ze wel. Ab, de Diederiks en ernstige Ernst. Stuk voor stuk hip op Insta. Influencers, maar dan die van het verkeerde rijtje. Misdadig en oliedom dat Matthijs de Ligt en Memphis Depay gezond willen blijven. Hoe halen ze het in hun hoofd. Wat een rare omgekeerde wereld. Al maanden zijn de sportscholen dicht, maar de fastfoodketens zijn open. Buiten zijn en frisse lucht inademen is gezond, maar we moesten binnen blijven. Een knuffel, aanraking en een kus maken je gelukkig omdat er oxytocine en endorfine vrijkomt. Mensen die ernstig ziek zijn knappen juist op dankzij deze twee stofjes. Maar nee, we moeten vooral afstand bewaren. En sowieso. Alles met verslavende suikers is goedkoper dan gezonde voeding. En dan moeten we geloven dat gezondheid in een prikje zit? Matthijs weet het. Memphis weet het. En het hele Duitse voetbalteam weet het. Geen giftig prikje voor hen, met alle gevolgen vandien.

Wanneer je alleen de mainstream media bekijkt, dan laten ze alleen een paar trombose-gevalletjes zien als bijwerkingen. Inmiddels zijn er al veel mensen aan het prikje gestorven. Ook kinderen. Verlammingen, miskramen en hersenbloedingen. Dat krijgt u niet te zien, want u moet vooral blijven geloven dat het heel goed voor u is. Maar, nee hoor, doe wat goed voelt. Neem die prik. Als je er nu nog geen last van hebt, kan ik u garanderen dat dit na het derde,vierde of vijfde shot echt wel zal komen. Want zodra je eraan begint, zal het prikken niet eindigen. Ieder jaar zult u er weer aan moeten geloven. Weet u nog de gevaarlijke Mexicaanse Griep in 2009? In 2018 is er 5 miljoen euro door het ministerie uitgetrokken voor de vaccinatieschade daarvan. Een heel kleine pleister op een oneindig grote, in de doofpot geduwde, wond. Oh. Als u nu denkt dat u over een paar jaar uw bankrekening kunt gaan spekken met de vaccinatieschade van deze gentherapie, moet ik u teleurstellen. Helaas. Heeft u de voorwaarden niet gelezen voordat u de prik kreeg? Ach, wat jammer. Terwijl u de prik in uw bovenarm liet zetten, ging u ook akkoord met de voorwaarden van dit goedje. Er kan geen - ik herhaal GEEN - schadeclaim worden ingediend en het is een experiment tot tenminste eind 2023.

Zo dom zijn die voetballers dus niet. Integendeel. Dit zijn de juiste influencers van 2021. De echte helden.


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier dagelijks een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Geachte bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website kost tijd en geld. Wij hebben ervoor gekozen om ons in te zetten voor dit initiatief, omdat we menen dat het nodig is. Het is onze bijdrage aan transparante, eerlijke en volledige berichtgeving.

Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dat kan via één van onderstaande doneer-opties, of door een bestelling in onze webshop. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

 

Vrijheid betekent verantwoordelijkheid.
Daarom zijn de meeste mensen er bang voor.

~ George Bernard Shaw