Mijn moeder heeft mij geleerd dat er meerdere wegen naar Rome leiden. En ook al is er tegenslag, dat je altijd een keuze hebt. Je vindt óf die andere weg, of je overtuigt jezelf dat het onmogelijk is. In het tweede geval vind je dus een excuus. Die tweede keuze is nooit aan mij besteed geweest. Ik ben er zelfs allergisch voor. Ik zal nooit zomaar iets opgeven wat belangrijk voor mij is. Niet zonder slag of stoot. En ook niet zonder eerst te kijken naar andere mogelijkheden.

In deze crisis is mij opgevallen dat je geen andere weg naar Rome mag hebben. Dat zie je al op social media. Zodra je een andere kijk hebt op de situatie en dit met andere mensen wilt delen, word je gecensureerd. Zonder uitleg. Gewoon, pats, boem. Weg account. Alleen dát al is - zacht uitgedrukt - zeer eigenaardig. Hetzelfde geldt voor de vele oplossingen die al werden aangedragen door artsen, virologen en wetenschappers. Van aerosolen tot groepsimmuniteit creëren; zolang het niet uit de eenzijdige tunnel komt, wordt het weggebonjourd. Aandacht schenken aan een gezonde leefstijl en het voorkomen van obesitas of een slecht afweersysteem is ook uit den boze. Er is maar één oplossing volgens de WHO en dat is die prik. Natuurlijk begrijp ik dat alle mensen en bedrijven die hier miljarden aan verdienen je niet gaan vertellen dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Bij de fabriek waar ze Calvé pindakaas maken, gaan ze je in hun commercials niet vertellen dat de pindakaas van het Albert Heijn-huismerk net zo smeuïg is. Logisch. Maar jij als consument bent er vrij in om de verschillende producten tegen elkaar af te wegen. Het ene past misschien beter bij jouw portemonnee dan het andere product. Of welke reden je ook hebt; de keuze behoort aan jou te zijn.

Vechten tegen de bierkaai

Zo is er inmiddels meerdere keren bewezen dat er veilige medicijnen zijn om covid te genezen. Zo zijn daar Sottrovimab, Remdesivir en Ivermectine. waarbij de EMA tot de conclusie is gekomen dat bij het gebruik van deze medicijnen 85% van de ziekenhuisopnamen is verminderd. En ondanks dat is het voor artsen vechten tegen de bierkaai wanneer ze deze geneesmiddelen voor willen schrijven. Met een behoorlijke boete en het afpakken van je artsenlicentie als gevolg. En wat dacht je van dit rijtje? Vitamine A, B6, B11, C, D en E met een aanvulling van zink is de basis voor het opbouwen van een goed immuunsysteem. Op Linkedin werd mijn account geblokkeerd toen ik hier een column over schreef. Zodra dat gebeurt, weet je dat je op een goede weg zit die zeker naar Rome zal leiden. Al is het niet leuk dat je dan meteen je account kwijt bent. Maar goed, elk nadeel heeft zijn voordeel.

Wanneer je in Florida woont, bof je met een nieuwe wet. Inwoners die daar door Big Tech worden gecensureerd en geblokkeerd, hebben het recht om de staat aan te klagen voor een bedrag van 100.000 dollar. Ik weet niet waarom, maar ik voel plotseling verhuisplannen aankomen. Emigreren is dus de oplossing. Het biedt in ieder geval weer wat hoop in de strijd tegen alle censuur.


Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier dagelijks een column over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.Geachte bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website kost tijd en geld. Wij hebben ervoor gekozen om ons in te zetten voor dit initiatief, omdat we menen dat het nodig is. Het is onze bijdrage aan transparante, eerlijke en volledige berichtgeving.

Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dat kan via één van onderstaande doneer-opties, of door een bestelling in onze webshop. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

 

Vrijheid betekent verantwoordelijkheid.
Daarom zijn de meeste mensen er bang voor.

~ George Bernard Shaw