Sinds de start van de huidige lockdown, in december 2020, hebben 45.000 kappers hun werk niet mogen verrichten. Ruim 68.000 horecazaken zijn gesloten en meer dan 86.000 winkels. In 650 theaters zijn de podia verlaten. 340.000 lege stoelen. Acteurs, muzikanten, cabaretiers, licht- en geluidtechnici, garderobepersoneel; allen werkloos thuis. Ruim 100.000 mensen in de evenementenindustrie vrezen voor hun baan. In bijna 17.000 schoonheidssalons gebeurt niets. Lege stoelen. Nederland telt ruim anderhalf duizend sportscholen. Die zijn dicht. Bijna duizend kermisexploitanten kunnen en mogen niets.

Midden- en kleinbedrijf

De positie van het MKB in de economie is vergelijkbaar met die van het plankton in de zee. Als je het eruit haalt, stort de gehele voedselketen in elkaar. De economische gevolgen van deze kaalslag op het MKB zijn niet te overzien. Nu treft het de winkelier en de restauranthouder. Morgen de toeleverancier, de groothandel. Vervolgens de producent en de distributeur. De kettingreactie is al in gang gezet. Nu is die wellicht nog te stoppen.

Kinderen en adolescenten

Anderhalf miljoen kinderen zitten thuis, i.p.v. op de basisschool. Eén miljoen kinderen zitten te Google Classroomen, i.p.v. in de banken van het voortgezet onderwijs. 290.000 studenten zitten thuis naar een beeldscherm te staren i.p.v. naar een docent in de collegezaal van de Universiteit te luisteren.

De GGZ ziet een forse stijging van het aantal crisismeldingen. Het gaat om kwetsbare kinderen in een acute crisis, zoals een ernstige depressie, acuut suïciderisico of een acute eetstoornis die dwangvoeding noodzakelijk maakt. Er wordt door de GGZ een verband met de corona-maatregelen gelegd.

Kuur erger dan kwaal?

Als de overheid het beste met u voor had, zou het beleid dan zo vreselijk eenzijdig en desastreus zijn?Geachte bezoeker,

Het maken van video's en het onderhouden van deze website kost tijd en geld. Wij hebben ervoor gekozen om ons in te zetten voor dit initiatief, omdat we menen dat het nodig is. Het is onze bijdrage aan transparante, eerlijke en volledige berichtgeving.

Waardeer je ons werk en wil je ons steunen? Dan stellen we een bijdrage zeer op prijs. Dat kan via één van onderstaande doneer-opties, of door een bestelling in onze webshop. Dankjewel!

~ Erik van der Horst

 

De tirannie zit nergens zo veilig
als onder het beeld en de vlag van de Vrijheid.

~ Walter Savage Landor

pak-je-privacy-terug-1-960px.jpg

BigTech-vrije telefoon...

Doet alles wat je huidige telefoon ook doet

* behalve je data delen met BigTech en derden

Meer info...

Pak je privacy terug